• Bestilling på hverdage inden kl. 21.30: forsendelse samme dag!
 • 100 dage returret
 • Betal sikkert bagefter
 • Fri levering fra 745 DKK
 • Bestilling på hverdage inden kl. 21.30: forsendelse samme dag!

Dine valgte filtre

Sorter efter
Materiale
Tykkelse
Længde
Farve
Bredde
lager
Pris
til

Ukrudtsduge

Ukrudtsdug, også kaldet jorddug eller kort sagt roddug, er alle navne for det samme produkt. Bunddække er den betegnelse, der primært anvendes af gartnere og professionelle. Med en ukrudtsdug forhindrer du vækst af ukrudt og rødder i beplantningen. Det giver dig mulighed for at anlægge en grussti uden at alle mulige forskellige planter vokser imellem den. Ukrudtsdug er så effektiv, fordi den i de fleste tilfælde er UV-bestandig, hvilket betyder, at den ikke lader lyset slippe igennem. På grund af det hårde lærred og den UV-bestandige effekt er chancerne for at noget vokser under det så små. Udlægning af ukrudtsdug er måden at beskytte din grussti, brolægning eller træflis mod alle typer ukrudt på.

Ukrudtsdug fås hos Wovar i forskellige bredder og kan nemt bestilles i metermål eller som en hel rulle på 100 meter. Uanset om du kun ønsker at lægge roddug i en plantekasse, eller om du har brug for at forsyne et stort område af haven med antirodsdug? Så er du kommet til det rette sted.

mængde produkter
Sorter efter lagerstatus
1-14 af 14 produkter
A-mærke til alle dine skruer, bolte og andre byggematerialer
Billigere end byggemarkeder
Fri levering fra 745 DKK
A-mærke til alle dine skruer, bolte og andre byggematerialer
A-mærke til alle dine skruer, bolte og andre byggematerialer
Billigere end byggemarkeder
Fri levering fra 745 DKK
A-mærke til alle dine skruer, bolte og andre byggematerialer

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Du bruger ukrudtsdug af flere grunde. Hovedårsagen til at bruge ukrudtsdug er primært at forhindre ukrudt i at vokse i din have. En anden grund til at bruge jorddug er som en slags fundament, når du lægger grus, bark eller sten. Ukrudtsdug giver så ekstra styrke og gør det nemt at fjerne grus- eller stenlaget bagefter.

Ukrudtsdug giver også ekstra styrke og stabilitet, når der lægges brolægning. En anden almindelig anvendelse af jorddug er under et terrassebræt. Det forhindrer ukrudtsvækst under dit terrassebræt.

Ukrudtsdug, også kaldet jorddug, er en klud, som du lægger i din have eller under din belægning eller terrasse for at forhindre ukrudtsvækst. Det er lavet af vævet plastik. Ukrudtsdug fra Wovar indeholder 50% genbrugsplast og er 110gr/m2 tyk, så topkvalitet. Ukrudtsdugen sikrer, at vand og luft kan passere gennem dugen, men at ukrudtet ikke har mulighed for at vokse. Dette skyldes, at ukrudtsdugen er UV-resistent, hvilket forhindrer lys i at trænge ind i jorddugen. Uden lys har ukrudtet ingen chance for at vokse frem.

Folk stiller ofte spørgsmålet: "Hvordan lægger jeg ukrudtsdug? Svaret på dette spørgsmål er enkelt, og vi forklarer det kort i et par trin:

 • Gør overfladen glat og jævn;
 • Læg ukrudtsdugen stramt over jorden. Tip: Brug så meget jorddug som muligt i ét stykke, det giver de bedste resultater i ukrudtsbekæmpelsen. Skal du overlappe? Så overlapper du med mindst 10 cm;
 • Fastgør ukrudtsdugen, hvilket kan gøres på flere måder. F.eks. med jorddugsnåle, som du stikker ned i jorden gennem ukrudtsdugen. Du kan også begrave jorddugen i sandet eller stikke den ind under din kantbånd. Sørg for, at der ikke er åbne områder i kanten, hvor ukrudtet stadig kan komme igennem;
 • Afslut kanterne med eventuelle kantbånd, border eller betonbånd.
 • Læg grus, sten, bark, brolægning eller andet fyld oven på roddækket.

Ønsker du at lægge ukrudtsdug ud, men er du usikker på, hvor dybt du skal begrave kanterne? Vi anbefaler, at du graver en ca. 25-35 cm dyb grøft, som du lægger ukrudtsdugens kanter ned i. Skær overskydende jorddug af med en stanley-kniv, og fyld grøfterne op igen. Vil du være sikker på, at ukrudtsdugen sidder godt fast? Så brug jorddugsnåle. Du prikker disse gennem ukrudtsdugen ned i jorden, hvorefter det er muligt at fastgøre jorddugen solidt og tæt.

Ukrudtsdug kan fastgøres på flere måder: nedgravet, fastgjort under en kant (f.eks. en kant af cortenstål) eller ved hjælp af praktiske jordstifter.

Prisen på ukrudtsdug varierer betydeligt fra udbyder til udbyder, og der findes også en masse skrammel på markedet. Det er derfor vigtigt at finde en god kombination af pris og kvalitet. Wovar tilbyder fremragende 110-grams ukrudtsdug til en konkurrencedygtig pris. Priserne varierer alt efter bredden på jorddugen, og det afhænger af, om du køber den pr. meter eller pr. rulle med 100 meter.

Ønsker du at placere planter i din have eller i en plantekasse i kombination med ukrudtsdug? Det kan gøres meget nemt. Først og fremmest skal du lægge jorddugen korrekt ud over hele området. Har du gjort dette? Beslut derefter, hvor du vil placere planterne.

Brug derefter en saks eller klip pletterne til planterne ud med en stanley-kniv eller en afbryderkniv. Pas på, at hullet ikke bliver for stort. Hold det lille, men sørg for, at planten og dens rodklump let kan komme igennem. Placer derefter planten i jorden, og sørg for at sætte den godt ned i jorden.

Wovar Blog
Alle de nyeste trends inden for DIY!
Læs mere
Bliv en erhvervskunde

Flere og flere håndværkere, gartnere og tømmerhandlere opdager Wovar:

 1. Ekstra rabat for engroskunder;
 2. Direkte kontakt med uddannet specialist;
 3. En praktisk ordrehistorik;
Læs mere

Ukrudtsdug til brolægning

Ud over at beskytte dig mod ukrudt giver ukrudtsdug også en betydelig støtte, når du lægger din belægning. Da ukrudtsdugen ligger tæt under belægningen, sikrer den en bedre trykfordeling og forhindrer dermed, at stenene falder ned enkeltvis. Ukrudtsdug er også en god idé, når du lægger dit terrassebræt, da det forhindrer ukrudt og andre planter i at vokse under dit terrassebræt. For nemt at fastgøre ukrudtsdug til jorden leverer Wovar også jorddugspinde. Da disse pløkker er spidse, kan de let skubbes gennem roddugen ned i jorden.  
Fordelen ved anti-krydsende stof er, at det er vandgennemtrængeligt, selv om det ikke lader lyset passere, og at det er vandgennemtrængeligt. Derfor vil stoffet ikke fyldes med vand. Ukrudtsdug er derfor også ideel til brug mellem dine planter. Klip en del af ukrudtsdugen ud på plantestedet for at forhindre ukrudt i at vokse i resten af din have. Når du lægger ukrudtsdugen ud, skal du sørge for at lægge den i overlappende striber. Overlapningen mellem stykkerne af anti-røddug sikrer, at du ikke får et hul, hvor ukrudt stadig vokser. Vi anbefaler et overlap på 20 cm.

Bestilling af skræddersyet ukrudtsdug

Vil du købe billige tilpassede ukrudtsduge? Eller snarere A-kvalitet? Uanset hvad, så er du kommet til det rette sted! Wovar leverer ukrudtsdug af høj kvalitet pr. meter til din bolig til en lav pris. Du kan også vælge mellem forskellige bredder hos Wovar. Vores sortiment omfatter følgende bredder: 105, 125, 165, 210, 210, 330 og 420 cm. Et praktisk regneeksempel, når du køber ukrudtsdug pr. 100 cm via vores webshop: Hvis du f.eks. ønsker at bestille 10 meter i bredden 210 cm, skal du bestille 10 stk. i din indkøbskurv. Udover at bestille ukrudtsdug pr. 100 cm er det også muligt at bestille ukrudtsdug på ruller. Dette betyder en ekstra konkurrencedygtig pris for 100 meter.

Bemærk venligst, at der findes en masse skrammel på markedet med hensyn til ukrudtsdug. Vi leverer A-kvalitet 110grm2 UV-bestandig ukrudtsdug. Vores jorddug til under terrasser og under grus er også fremstillet af 50% genbrugsplast. Ønsker du ikke at bestille en hel rulle på 100 meter? Det forstår vi godt. Du kan derfor nemt købe dit skræddersyede gulerodsdug pr. meter online på vores webshop. Det er også muligt at bestille ukrudtsdug på hele ruller.

Ønsker du at afslutte ukrudtsområdet med en kant? Så tag et kig på vores udvalg af kantbånd.